Sagas trädgård

Sagas trädgård

onsdag 31 mars 2010

Klättertorn


På AoT´s forum är det en tråd om rosportaler och jag var på väg igår och köpa en till Clas Ohlson men blev besviken när jag såg den hopskruvad,nej en sån behöver jag inte.Men däremot hittade jag nyss inkomna klättertorn för billig penning,så jag köpte en,borde ha 2 så det blir nog en ny resa....såhär ser den ut, ca 175 cm hög,kommer att passa perfekt till Blomman för dagen
Ha en riktigt skön och glad påsk,alla!!

lördag 27 mars 2010




Idag har jag varit jätteduktig! men det resulterade i att nu är jag jätttetrött....3 tiden for vi till sommarstugan och började på med snöröjning mellan byggnaderna..gjorde fina gångar lagom bred för pulkan vi drar packningen i. Det var +2 så svetten rann,nästan glad att inte solen sken i tillägg,sen 5 tiden börja det regna! riktigt vårregn!! Imorgon (om det är ok väder) fortsätter vi men då blir det nog bastubad efteråt,härligt!

måndag 22 mars 2010

Lupiner

I en slänt en bit framför huset har jag låtit en lupinäng växa fritt,fanns inte från början när vi flyttade men jag hämtade vilda plantor från vägrenen,rosa och blå men de blå vill ta över...man kan ha väldigt delade meningar om dessa har jag märkt,men jag har medvetet låtit dom spridas i sidled för att få en naturlig övergång till åkern på andra sidan gärdsgården,tycker de är väldigt vackra fast inte blomningen är så lång.

torsdag 18 mars 2010

Lilla gåsen


Nu ska ni inte tro jag besöker loppiset i Jstad dagligen fast det kan verka så! För idag ska jag berätta om dethär fyndet jag gjorde för ca 2 år sen,jag kom sedvanligt in svepande! o kände den märkbart unkna luften som det ofta blir bland gammalt krafs,rynkade säkert på näsan gjorde jag...när jag plötsligt på en hylla fann denna blickande ner i golvet och liksom bedjande bad mej "ta mej härifrån,snälla" jaa det fanns ju inget annat val än att gå till kassan och betala de 2€ som den kostade

Sen dess har den fått sitta på en sten på sommaren och titta ner på gullvivor och fänrikshjärtan och begrunda hur djupt det nu ska vara,vågar jag hoppa?

onsdag 17 mars 2010

Vackra ting


Ska återkomma till saker ute,men tänkte visa en jättefin kanna med fat som jag fann på loppiset för ca 1månad sen,jaa egentligen redan i somras....men ansåg den för dyr men nu var den nedsatt 20% så jag fyndade ansåg jag:) när jag ser något som är "min stil" har jag svårt att låta det ligga, kanske tur att jag oftast hittar andras :)))
Denhär har jag tänkt ska få följa med till villan och pryda framtida utedassets interiör,alltså dasset är ännu bara under planering(i mitt huvud) och blir lite spesiellt....men en sak är säker! kannan o fatet kommer att passa utmärkt! Jag får återkomma om det....

tisdag 16 mars 2010

Mera prydnader


Är igång igen med lite mer änglar m.m :)Här ligger en charmig flicka som landat så fint på stenkanten och sovit hos oss nu redan i 5 år!Dethär fotot är taget på hösten därav röda ljuset i lyktan men oxå för att matcha den julröda dahlian.


Vintern tycks hålla ett järngrepp så det är nog många veckor ännu före prydnaderna får pryda sina platser.Inatt var det igen -23 men upp till +-0 på dagarna.



måndag 15 mars 2010

Trädgårdsprydnader




Blev inspirerad att berätta om mina trädgårdsprydnader när Linda A tog upp det i trädgårdsbloggen på fb,jag har en speciell känsla för änglar (inte vilka som helst) dom ska tilltala mej för att jag ska falla...den stående hittade jag på loppis för 2år sen och den sittande är från Sunds-09. Tomtar med röda luvor göre sig icke besvär i min trädgård,jag har 2 dvärgliknande gubbar som jag ska visa nångång... men de är ganska gemytliga.
Pelargonen på bilden borde inte vara röd...jag vet det blir för skrikit,men det är försent att ändra nu:)

lördag 13 mars 2010

Mittten på mars

Underbart vackert lördagsväder har det varit idag! Vi tog en sväng till villan som blev ganska arbetssam:) isföret var perfekt men sen de sista hundra metrarna var det ju ÄNNU 1 meter snö med dålig skare,några steg kom jag så insåg jag min begränsade benlängd....o började krypa,det gick riktigt fint,sjönk nästan inte alls..men säkert en munter syn!

Imorse åkte sticklingarna upp på vinden där är det lite svalare,om någon undrar vad det är så åtminstone den ena krukan är samma som ifjol,surfinia Purple....

onsdag 10 mars 2010

Sticklingar!



Ikväll har jag planterat en hel del! Besökte Sunds (snart mitt andra hem) :) o köpte både fuchsia sticklingar 2 olika sorter,och vit+ mörkrosa surfinior,de brukar vara så lätta att driva upp,billigt blir det oxå,krukorna sparar jag år från år.Samtidigt slank 3 pelargoner med....Ingrid bergman,Tango white och en vitrosa med namn som jag glömt,redan!När jag ändå hade jord under naglarna sådde jag 2 slags perenner,de får åka ut i snön o vänta på våren,det var mauretansk malva,penstemon,fåse vad det blir till!

måndag 8 mars 2010

Våren på väg!


Idag har det äntligen varit vårkänning i luften! +5C med takdropp förstås,härligt! Ikväll ska jag på en föreläsning om självkänsla/utbrändhet,det ordnas via arbetet.Ska bli intressant.

Nu har fåglarna blivit flitigare vid maten,det märks att talgbollarna har tinat så de går enklare att få loss från dem.

lördag 6 mars 2010




Tog en tur till stan idag och "fyndade" lite vackert....tulpaner såldes billigt hos Sunds och ett sött ämbare hitta jag oxå !

Tycker det piggar så opp med tulpaner när man är trött på att titta ut på snön,köpte flera fång så det räckte till 2 vaser.

torsdag 4 mars 2010




Ikväll blir det vinterbad med en väninna,vi försöker hinna med det 1 gång/vecka.Riktigt skönt är det fast många inte tror det.Har blandade känslor inför snömängden...bra för barnen i jobbet men tröttsamt med allt skyfflande o nedsnöade bilar.


Tycker vi behöver några vackra liljor ur sommarträdgården som motvikt:)

tisdag 2 mars 2010

Vardags sysslor


Nu ikväll har jag fått klart ett handarbete jag hållit på med några månader,nu fattas bara ramen så är den klar som gåva åt en liten fröken.Det är sååå roligt att få ge något som man jobbat en hel del med och som kommer att följa henne i livet.Nu ska jag börja på bruna benvärmare år yngsta dottern.


Har haft en ledig dag så N och jag passade på att vara till simhallen och gå lite i affärer.Riktigt bra dag!

måndag 1 mars 2010

Handarbete


Ikväll har jag suttit och gjort ett par benvärmare klara,att sticka och sy är det jag pysslar med inne på vinterhalvåret.

Dethär mönstret är inte alls svårt men man bör vara lite koncentrerad....jag ska börja på ett par till åt andra dottern bara jag får sytt ett handarbete klart som snart har deadlinen inne...ska med till Sverige i april nämligen.


Idag kom David Austin`s roskatalog på posten,jättemycket intressant läsning och fina bilder,sände efter den på deras hemsida-gratis. Tyvärr är frakten ganska dyr om man ska beställa därifrån 21€ för 1-8 rosor.....
Den ena benvärmaren ser bredare ut i bild ser jag nu :) men det är nog helt riktigt,för den är provad några gånger!! det jämnar ut sig med tiden får vi tro!