Sagas trädgård

Sagas trädgård

onsdag 27 oktober 2010

Golda



 
           
                            GOLDA
                 10.02.1999-26.10.2010                  
                                      
I nästan 12 år fick vi ha vår älskade Golda som en familjemedlem,men märkt av ålder och sjukdom beslöt vi att hon inte ska behöva lida,så det tunga beslutet blev gjort att hon får göra sin resa till hundhimlen,leka frisk och glad med andra hundar...så vill jag tro att det är.
Sorgen och saknaden är stor efter vår trogna vän.     

                     

söndag 24 oktober 2010

Stickar!

Nu är jag igång igen me lite stickning! Det är en stund sen jag gjorde benvärmarna år döttrarna(sonen ville inte ha...) men nu kom jag plötsligt på att jag behöver en halsduk/skydd till min vit nya jacka :)

Så det blev en svart variant av Novitas softy garn,härligt mjukt o skönt,stickar på 8:ans rundstickor så det går ganska fort...fast inte om man gör som jag första omgången och har snurr på hela härligheten så det blev helt tokigt,bara att riva o börja om,grrr.Men nu är det ok ska vi tro!


Idag gick jag ut en sväng o fotade den vackert höstfärgade azalean bakom huset,som jag flyttade i våras,det ser nog ut som den klarade flytten bara den nu fixar vintern....


Tack för alla snälla kommentarer angående make over´n :) Ha en bra vecka!

måndag 18 oktober 2010

Mama make over :))

Jahapp,ikväll den 18 okt skred vi till verket min dotter o jag (ivrigt påhejad av yngre dottern) som oxå fungerade som paparazzi:)

 Ca 6 tiden lät hon saxen glida genom hårsvallet (hm.ganska tunt) och förvandlingen kunde börja....en hel drös me papiljotter för att få den rätta looken......sminkningen är viktig...



Och här är då resultatet! Blev helnöjd och flickorna o jag fick ha en "helkväll" tillsammans! Kul!
Må så gott i höstrusket,(brr har vi här åtminstone) jag försöker mej på att jobba igen..gick ok idag!


lördag 16 oktober 2010

Årets sista bukett

Denhär näpna buketten med mest luktärter plockade jag in i förra veckan och det var nog årets sista från trädgården har jag på känn...oj dethär blev ju lite tokigt:))nåja,ni ser buketten,har du bärbar dator går det ju alltid att svänga....

Annars är formen lite si och så,fast det ska väl ha sin tid...så fort jag är mer i rörelse börjar det ta sjuhelsikes ont så det blir en hel del vila.Ska nog försöka mej på jobb på måndag.
Tog mej en tur till stan idag(Jakobstad) o hittade en av världens snyggaste Didrikssons jackor som till min lycka bara fanns en kvar i min storlek OCH nedsatt!! Äntligen en med tillräcklig ärmlängd oxå...vitt kan ju vara en jobbig färg men lovar att vara försiktig!får bli min "finjacka" inget för jobbet denna:)

Hej svejs för denna gång,nu blir det en bra bok före läggdags! Ha en bra söndag!

onsdag 13 oktober 2010

Slow motion

Så känns det nu....att allt måste gå i,eller så får jag tänka om och utöva det som när man läser det med svenskt uttal:)
Egentligen har jag aldrig haft nåt problem me min rygg i hela mitt 44åriga liv förrän nu,när jag äntligen skulle ta mej i kragen o variera mitt "aktivitetskonto" jag har ju sprungit(joggat) i några år och borde väl hålla mej till det..men så fick jag ett infall att börja me zumba(provat en gång förr) och det är hur kul som helst,om man inte som jag då leker Shakira när det kommer till rumpsvängningspartierna......

Åkte till jobbet som vanligt i måndags,hade kort dag,gick ok fast det var hopplöst att böja sig,skyllde på ömma muskler..som förvärrades eftersom timmarna gick,,åkte igen tisdagmoron men klarade 2 timmar,sen ville jag bara lägga mej ner o gråta,det gjorde så förfärligt,vansinnigt ont i vänstra sidan och benet,fick en läkartid,tur att jag hade nära..svårt att köra bil.Doc ordinerade Voltaren tabl (hjälper inte) men snaskar burana i tillägg,samt vila eller att jag går sakta,sitta är svårt så det kan jag glömma.

Så nu är rutten kylskåp-säng-wc,jaa jaska klä på mej o ta en tur till postlådan idag.Tur man har bärbar dator,som så gärna är min sängkompis:)

Tack du som orkade läsa! Nu blir det mat !

Ta hand om era ryggar,hälsn.Saga

lördag 9 oktober 2010

Liten utflykt..

Tog en sväng till Holken idag för att se hur det stod till där...men båten var nästan full me vatten så de tog en stund att få den sjöduglig,puh! Kopplade bensinslangen och på första försöket startade snälla Marinersnurran,jippiii :)) Behövde inte ha ett långt allvarligt samtal me den,som jag gjorde några gånger i somras...till en del villabors förtjusning (eller stilla undran) om hon där är riktigt frisk....
Nåjaa,vi puttrade i väg Golda o jag,tar bara ca 5min,och då kör jag sakta:)

Denhär bilden är inte tagen idag,hade ingen kamera med,men Holken var sig lik,blommorna var jättefina ännu oxå.Eldade både inne o ute och grillade medhavd korv,mums!
Ha en bra helg!



tisdag 5 oktober 2010

Resan del II

Så har man varit hemma redan nästan en vecka!! så jag har hunnit smälta alla intryck och reseminnen,har inte så speciellt många bra bilder men några ska väl hittas:)
Dålig bildkvalite´,men dethär är från första kvällens middag....vi var alltså 3 par tillsammans.


En del njuter extra mycket på stranden..:)


Back from beach..



Grr nu strular bildinläggningen...återkommer om jag hittar nåt intressant, ifall det funkar.