Sagas trädgård

Sagas trädgård

lördag 27 november 2010

Lilla Jul...redan!

Hann inte riktigt med iår :) men gör inget,när man har roligare att tänka på går tiden så snabbt! Bocken står i värmen i förrådet och väntar på sitt ris...men idag fick jag upp ljusslingan i rosportalen,en vanlig varmgul,avskyr blinkande eller kallt blått eller all världens som dom säljer nuförtiden.

Det roliga,att riktigt få längta efter..som att suga på en god karamell..är nog att vi tog tag i saken och har bokat resan till Mexico!! Playa del Carmen för att vara exakt,det ligger på udden längst söderut och karibiska havet,yesss varmt,turkosblått hav och vit sand,bra hotell med All inclusive tog vi,bra vet jag det är för jag har insider information från en vän bosatt i Villahermosa i Mexico :)) Kan det bli bättre? Nej, inte för oss iallafall.

Jag tror att det är viktigt att drömmar får bli sanna,åtminstone en del av dem,redan i tidiga tonåren när jag brevväxlade med Mexicovännen så vaknade en önskan om att någongång i livet få åka dit,nu är den tiden! I mars bär det av,livet är för kort för att skjuta upp allt man vill,har man möjlighet ska man slå slag i saken! Visdomsord från mej:)
Tips!Googlar man på Playa del carmen hittar man mycket fint att se på........jag är dålig på att länka.

Ikväll ska vi bjuda vänner på mat,älgstek får det bli och ett gott rödvin till. Lite mysljus och sprakande eld i spisen,det blir fint!

Ha en riktigt bra helg!!

måndag 15 november 2010

Award :)

Fick en Beatyful Bloggeraward av min dotter Elisabeth såhär kommer då 7 "hemlisar" ni kanske inte vet!

1. Är inbiten vinterbadare för 8:onde säsongen

2. Blev mobbad i årskurs 1-2

3. En äldre person betydde mycket för mej i min barndom,mina döttrars 2 första bokstäver/namn bildar   hennes namn

4. Har otroligt många härliga minnen från barndomssomrarna :)

5. Levde (enligt mina föräldrar) ett alldeles för "vilt" liv i min ungdom.......

6. Gråter och snorar o snörvlar när  jag ser bra dramafilmer

7. Drömmer om ett  litet stockhus i en skogsbacke:)


Det var de! Nu får jag nog söka mej mot jobbet,ha en bra dag,alla!

söndag 7 november 2010

Allhelgona helg

Idag njuter jag....av sovmorgon,stillheten,snön som dalar sakta ner. Igår var dottern och jag till gravgården och tände ljus för våra nära,kära som inte finns hos oss längre,stämningsfullt med alla tända ljus och fina höstarrangemang på gravarna.

På kvällen var vi bjudna till goda vänner på mat,oxfile´med potatisgratäng såå gott!

Snart är det dags att göra en ny granrisbock om den ska stå klar vid dörren till lillajul,denhär är från ifjol,jag och svärmor brukar göra varsin i deras gamla snickeri,stommen använder vi samma år från år,så snaart :) bild ska nog komma på årets oxå!


Ha de bra!


tisdag 2 november 2010

Skrivtorka eller....

Nånting som jag inte vet vad heter....det blev liksom så annorlunda vardagen nu,ingen hund vartän jag än svänger mej..hmm det ska väl ge med sej denhär saknaden med tiden.
Ryggen har blivit avsevärt bättre o det är ju tur,3 o en halv vecka har gått nu. I helgen hade vi trevligt besök från Tjöck(det ligger ca 10 mil söderom vasa) det var sonens "svärföräldrar" som kom bilande över helgen för att oxå få besöka en stor dansgala som ordnas här i närheten 2 ggr/år.Så på lördagskvällen styrde vi kosan dit och hade hur kul som helst :)
Deras dialekt är helt annorlunda än vår (men vi förstod nog varann) men jag som annars tycker om dialektprat blev helt faschinerad av "språket" :))
Om en stund ska jag hämta yngsta dottern som fått lite kvällsjobb att leda minior åt församlingen tillsammans med 3 andra flickor 1 kväll /vecka.

Vi hörs! Ha de bra!