Sagas trädgård

Sagas trädgård

tisdag 28 juni 2011

Ljuva rosor i juni

Fotograferade lite ikväll när det var så lugnt o stilla,rosor är helt otroligt undersköna,lite smakprov här...wasagaming i knopp och sen helt utslagen


Vackra rosavita knopparna på Louise Bugnet och sen helt utslagen...vackert vit.


Systerrosen Therese Bugnet är oxå en vacker skapelse


Alla 3 är väldigt härdiga rosor som klarar våra kalla vintrar.Iår är Georg clematisen riktigt tjusig när han bjuder på en hel blommande vägg,och på båda sidorna :)

Närbild av de fina klockformade blommen

Om de klickas upp syns det bättre,förstås :)) Bebisar är på uppväxt av denna så få se om de trivs vid Abbas.
Blomprakten ser jag som naturens tack till att jag givit dem näring o omvårdnad i april/maj så nu får jag njuta hela sommaren! Ha en skön vecka!

måndag 27 juni 2011

Midsommarhelgen

Vi tillbringade midsommarhelgen vid vår kära Holk,men på själva aftonen körde vi till fastlandet för sedvanligt knytkalas hos syster G,vi var 4 syskon samlade+ några barn,barnbarn åt värdarna.Vi åt gott,grillad lax,kött och en massa tilltugg.

Midsommardagen bjöd på strålande solsken och på e.m kom yngsta dottern N  för att tillbringa några timmar med oss,Kelsi var överlycklig att få litte bus/mys besök av lillmatte 




På kvällen hade vi ett par vänner på mat och midnattsbastu,fast solen ville inte visa sig när den gick ner i havet men helt skaplig vy iallafall.....


Så blev det söndag och dags för hemfärd,jag får alltid dryft tibaks redan när jag packar för att åka hem,men jobbet kallar ännu denna vecka sen blir det andra bullar :)) Värmebölja väntas här så nu får vi njuta...ha det så skönt alla!

torsdag 23 juni 2011

Gjutning 22 juni-11

Hej på er!

Sommaren kommer att gå i byggandets tecken så denhär bloggen handlar nog mest om det nu...ska nog få in lite trädgård emellan oxå :) Igår var det alltså gjutantalko vid Abbas,gick snabbt o smärtfritt så nu kan vi ta midsommar,här är lite bilder,tack till alla hjälpkarana!Första bilden är från biltak/förråd där snälla maken har lovat mej ett odlingsrum (litet dock ) med stora fönster.



Framkanten på verandan framför huset,det blir terasser på 3 sidor(vi tycker om verandor om nån  missat det :))




Nu stundar midsommartid,ha det gott alla läsare!

måndag 13 juni 2011

Juni sysslor hos oss :)

Hej alla,minns ni mej......jaa jag är otroligt slarvig att få in några inlägg men nu ska jag försöka mej på ett igen! Lilla Kelsi tar en del tid oxå :) Lite bilder...först från grävningen där huset ska stå

 Formspikandet är på gång de flesta kvällar....
Står på en stor sten vid husets högra hörn o blickar ut över stenmuren som blev bättre än jag vågat hoppas

Har planterat en del redan,förstås...denhär azalean passade nedanför stora stenen o som tack fick jag utslagna vackra blom när jag kom dit igår :) Det krävs en del vatten bärande men det är det värt...mera plantering på gång o bilder kommer senare.


Kelsi,för det mesta i farten, hon tycks ha en on/off knapp men så är nog de flesta valpar