Sagas trädgård

Sagas trädgård

tisdag 29 november 2011

Advent

Så väldigt långt inne i advent är vi inte ännu men dagarna går väldigt snabbt fast dom är både mörka o blöta!
I söndags på självaste I advent var jag o Kelsi ut o traskade på vandringsleden mellan näs o fränsviken,härlig promenad där på bergen när man kommer närmare sjön,vitmossa i mängd o massor,sådär lagom påfrusen så den glimmade,otroligt fint!
Nu kan man ju undra varför jag traskar och inte hjälper gubben med huset,men just då fanns inget speciellt för mej att syssla med(hade städat klart) och lilla dogen är så lycklig när vi är i skogen så hon får springa fritt,trafikvettet har inte infunnit sig ännu,fast vi övar flitigt så vid Abbas(o här hemma) är det koppel som gäller.
Årets julbock borde jag börja göra...men det är mörkt både morgon o kväll när jag skulle ha tid att söka granris så det måste nog vänta ännu.( jaa,ja kan ju inte vänta till våren,men nån helg :))
Ikväll när jag var till bygget höll Roger på med de sista ribborna som kommer i vardagsrumstaket,vi planerar att sätta stockpanel där och "vanlig"panel i alla andra rum (alla tak blir vitlaserade) häromdan började jag fundera på de tre innerdörrarna vi har oxå,spegeldörrar i furu...hm det kommer att "skära sig" med resten så vi har bestämt de blir målade vita.Alla synliga stockväggar blir nämligen laserade med en brun nyans,vitlaserade foderbräder kommer ju runt alla de många fönstren i burspråket så lite variation behövs....på kuusamos hemsida,interiörbilder har jag hittat en otroligt fin brunfärg,men just den blir kanske liite för mörk eller vad sägs? Som sagt tycker jag den är såå fin...:) o vi har ju ännu mer fönster oxå ovanför där denna soffa är.samma färg ska fortsätta sen till köket...



Dethär är från ikväll...

Ha en fortsatt bra vecka!!

måndag 21 november 2011

Hänt i veckan...

Det är mycke nu! Så mycke så jag hinner knappt uppdatera bloggen,nåå lite slarv är det nog oxå om jag ska va ärlig.I torsdags fick vi gjutet golvet,så nu är en till viktig sak klar,jippii! dethär är från bastu/badrums hörnet av huset,ser vått ut och det är det oxå :)


I helgen som var monterades 2 dörrar som inte behöver vara i användning under byggnadstiden,den tredje,huvudingången är så länge en gammal beprövad,de nya här,terassdörren...


Och bakdörren mot norr,trappan kommer sen inte där,utan rakt fram för takstegen kommer att monteras på väggen,så den vill jag ju inte krocka med varje gång man går runt hörnet:)

På G just nu är borrandet av var utebelysningen ska sitta runt hela huset,det behöver fixas förrän mellantaket kommer på plats(hål finns redan i stockarna)men det gäller att mäta och trixa för att borra rätt :) som utebelysning valde vi svarta "kottelampor" det blir snyggt tror vi till den mörka husfärgen senare,oxå ville jag ha lampor som är nära väggen,viktigt tycker jag när man har verandor man vistas på så man inte behöver vara rädd att slå huvet i dom....jaja det är mycke att tänka på och säkert har jag glömt massor :)

Är ordentligt förkyld,så det blir mest dricka varmt och vila idag.Hoppas ni hålls friska och krya nu när det börjar bli advent småningom!

Ha de gott!!

måndag 7 november 2011

Novembermörker...

Det blir bara mörkare o mörkare för varje dag,inte trevligt alls,jaa inte för att jag är mörkrädd på nåt vis men ljuset gör mej och folk i allmänhet på trevligare humör har jag märkt.
Tur då att man har trevliga sommarminnen att ta fram o suga på :) En vacker (det fanns många) måndakväll på sensommaren styrde jag o gubben+ett par goda vänner o deras son till yttersta skärgårdsön Kallberget för att njuta av stillheten långt ute till havs och god mat...

                Vi grillade bamsiga abborrar,som var jättegoda! o delade på ett gott vittvin :)

A-H hade plättpulver med och exakt mängd vatten men inget att blanda i...jaa vad gör man då,jo blandar i vinsflaskan, gick alldeles utmärkt om än lite svårt.....men med förenade krafter går allt:))

  
                      Så det blev till slut kaffe med nygräddade plättar,härligt!

Och stället är bara såå fint,här havtornsbuskar i kvällssolen...och solnedgången före hemfärden,mmmm



Hav gott mod i mörkret,snart vänder det igen och vi får en ny härlig sommar!!