Sagas trädgård

Sagas trädgård

söndag 26 februari 2012

Sköna söndag

Känns riktigt skönt att ha en hel vecka ledigt nu,igår gjorde vi en stadsresa,beställde kakel,blir brunt/vitt...allt blir brunt/vitt förresten i huset har ja märkt :))
Och såå fick vi handlat lampkronan jag sneglat länge på ,lånat bilden av vännen A,hon har en likadan upptäckte vi!! Jag är nog för sällan på besök....:) Den är iallafall superfin tycker jag,och ska hänga ovanför stora matbordet


Inhandlade oxå tamburbelysningen,de är oxå vita hmm va ovanligt,men har ingen bild,de heter iallafall Lampgustav :) Häromdagen strök jag brun färgen i sovrummet,härlig chokladbrun färg,kanske någon kan tycka den är jättemörk men ännu kommer vit dörr och vita lister/foderbräder tror ja det heter runt dörr/fönster,så slutresultatet blir superbt!



Hela stugan låg och lapade sol i middagstid idag.....ska bli så roligt att samla pick o pack så småningom och flytta hit :)

Bilderna går ju att "klicka upp" som vanligt så blir dom större....
Ha en bra vecka,sköt om er!

 

söndag 19 februari 2012

Tak arbete....

Snöstorm idag så vad passar bättre än att dona på i huset och spika takpanel...N:s rum är klart nu och vårt eget nästan färdigt :) Det går som på räls när R tar en knippe och spikar upp dem,lite trixande förstås vid el uttagen och ventilations rören.Igår hade vi "vår" elektriker Christer på plats hela dagen,kaffepaus här :)



                                                  Mellanväggarna klara,N:s rum:


                                         Vårt sovrum,gränsar mot vardagsrummet:

                                                           Tak på hälft:


Imorgon ska vit lasyr köpas så jag kan börja stryka på taken,förstås hade det varit enklare att måla före,men nu fanns varken plats eller tid att göra det så därför tar jag det vartefter jag hinner.
Ha en bra vecka!

måndag 13 februari 2012

Borrningsdagen 13 februari

Idag skulle det alltså ske,och det gjorde det,borrning efter vatten vid Abbas,de började vid 11 tiden och ca 3 var dom klara 75m ner i moder jord,vattnet kom vid 60m.
Jag o Kelsi promenerade dit (har Fia hos doktorn) på e.m för att höra hur det gick,och gubbarna verkade nöjda  med borrningen


Nu ska en pump införskaffas för att pumpa rent till att börja med och sen kan vi ta ett vattenprov för att kolla kvaliteten,det blir spännande!
Inne i stugan pågår arbetet med panelande av mellanväggar,här en bild på väggen mot N;s rum


Jag passade på att elda förstås när jag var där idag,isolerat en vägg med bergull fick jag oxå gjort :)




        Kelsi är lite överallt med sitt skäggiga tryne :)) så det fastnar lite ett o annat


I helgen sådde jag några sorters frön som ska få åka ut i väntan på våren,såå roligt att få starta trädgårdsäsongen,och nu i vår kan jag ju använda mitt nya odlingsrum för förodlingarna,härligt!

Ha det riktigt bra!

lördag 4 februari 2012

Några sommarbilder

Visst är vinterdagar som denna gnistrande vackra men det är härligt att titta på sommarbilder från 2011 o minnas :) En helg var E och S till Holken med oss,roligt men inte så värst varmt förstår man av klädseln...


                                        S fiskade men fick inget :(

Bredvid "vår " holme har vi en pytteliten ö som man kan vada till,här är yngsta dottern N i farten




                                                    En lite varmare dag :)
                                                     Sköööönt i solen...

                                   Så blir det åter afton vid vårt kära sommarställe.....
En granna dag i maj när jag var ensam vi Holken så fixade jag ihop en blomlåda o planterade lite,visserligen tyckte hararna om mina blommor oxå men ska ingärda dom lite bättre nästa sommar,såhär såg det ut i juli:




Väntar med spänning på hur nästa sommar blir,säkert varm o lång,många trevliga stunder med familj och vänner ska vi tro :)

Ha de gott!