Sagas trädgård

Sagas trädgård

söndag 24 maj 2015

Byggprojekt

Redan i förra somras hade vi planer på att bygga "nånting" nere vid vägen som roskiskärlet och postlådan skulle placeras vid,maken fick fria händer (nästan) och byggde en pergolaliknande skapelse för en vecka sen ,nu är den på plats och jag har planterat clematisar o nävor vid sidorna.







Vi är riktigt nöjda med hur den blev och när jag stod o målade den stannade vår lokala konstnär Seth (som gör skulpturer o lite allt möjligt i trä) och gav oss godkänt o var så glad att vi byggde så fin ställning här nere vid vägen :) det var kul att höra!

Vi syns! :)


torsdag 14 maj 2015

Fotobok

Efter att vi blev klara med vårt husbygge så hade jag massvis med bilder från och under arbetets gång som jag tyckte var synd att bara stannade i datorn så i vintras kom jag på att en fotobok vore toppen med det mesta dokumenterat,slutet blev hur trädgården såg ut sommaren -14,den är ju i ständig förvandling som allt levande,vi har nu bott 3 år i det som är mitt drömhus,en mindre stuga.... 94 kvadrat i stock.

Här lite axplock ur boken.....


                                 

Här ville vi bygga och kom överens med markägaren så då var det att påbörja tomtarbetet!








     Arbetet med blombäddarna börjas,hade förmånen att ha en superduktig hjälpreda :)





Ett härlig minnesbok blev det,är såå nöjd!




måndag 11 maj 2015

Kungsängslilja

Kungsängsliljetiden är här,helt underbart vacker är den.......o ikväll har jag förberett trädgårdslandet inför makens framfart med jordfräs,tog alltså bort en massa ogrästorvor,



Några påskliljor och narcisser har oxå börjat slå ut,fast vi inte haft nån riktig värme ännu....




Och mer är på kommande :) Det väntas regn de inkommande dagarna,bra för trädgården men inte så kul annars......

På återseende!


 

söndag 3 maj 2015

Härligt med Maj!


Det är så skönt att det äntligen är maj! Tycker så om de ljusa kvällarna och att se när allt börjar spira igen,vi har varit på vår Holk (sommarstugan) sen igår och vårstädat o njutit av havsluften,men kom hem igen mitt i dan idag för det är ju arbete som kallar imorgon igen.....

När vi kom hem gick jag en runda i trädgården o tog några bilder.....








Alla rabatter har fått kodynga som gödning i vår,o täckbark har jag hunnit strö över ca hälften av odlingarna,rosorna börjar ha bladbörjan redan,har bara planterat 1 av de 3 jag köpte häromdan,lite problem var jag ska plantera....börjar bli liite ont om plats,de andra 60 rosbuskarna (räknade faktiskt igår) :) tar såpass mycket utrymme.Nu är det inte så att jag har så många sorter,en del har jag 3-4 av samma,det är tex. "Prairie Joy" "J.P Conell" "Blanc Double de Coubert" "Morden Snowbeuty"

Men det finns många som jag önskar jag hade ännu :) men det hinns väl om jag får na livstid :)

Ha de bra! Vi syns!