Sagas trädgård

Sagas trädgård

lördag 17 december 2011

Bakdax

Det är hög tid att sätta igång ett brödbak när inte en smula finns i brödväg,inte ens knäckebröd...för det har maken ätit upp med sin "julklappsfisk" som han fick häromdan :)
Här kommer lite dokumentation av dagens brödbak,det är ett enkelt tillagat blandbröd jag brukar röra ihop enligt principen "man tager vad man haver" dessutom har jag varvat bakningen med städning av hela huset och 3 maskiner tvätt,ja ja jag vet det luktar skryt men inte dåligt när man går på burana 600x2 för örvärken och halsontet som vägrar ge med sig.
Brödbak i bildform kommer här...10 bröd får man av denna degklump gjord på 2 L vätska o diverse mjölsorter


Andra jäsningen...den första sker i tillagnings kärlet en väldigt pålitlig Electrolux hushålls assistent


Tredje jäsningen på plåt under handduk,en gammal tant lärde mej på mitten av 80-talet när jag jobbade som hemsyster att ett gott bröd ska ha 3 jäsningar,o det har jag följt sen dess:)


                            Första plåten ur ugnen och doften är ljuvlig!


Klart! hela proceduren tar 2timmar,här får dom svalna under duk tills dom är mogna för plastpåse o frys,de som hinner dit..:)

Det är vintertid jag bakar en del,nästan aldrig på sommaren då bunkrar jag upp hos lokala bageriet med jämna mellanrum,det finns ju så mycket trevligt utomhusgöra då.

Ha de bra såhär en vecka före jul!



1 kommentar:

  1. Från och med nu låter jag bröddegen jäsa tre gånger! Tack för tipset.
    Härlig granbock på bron din!
    /Anette

    SvaraRadera