Sagas trädgård

Sagas trädgård

måndag 27 juli 2015

Rosor i mängder

Hej alla!
 Är tillbaka efter en paus som semestrare på heltid ;) oxå från bloggandet....haft mängder med trevliga trädgårdsbesök sen jag sist skrev här och och söndagen den 19 juli t.o.m ca 60 personer som ville komma o se o dofta på blommorna,i år är växtligheten lite senare än ifjol så först nu börjar rosblomningen vara riktigt på sitt bästa,tyvärr har en hel del drabbast av bladros rost ,så de ser förskräckliga ut i bladverket men blomningen tycks inte lida.

Jag tycker det är jätteroligt när folk hör av sig och vill komma o se trädgården,hoppas det kan ge njutningsfyllda stunder och vackra synintryck när man vandrar omkring, som det ger mig själv.

På baksidan av huset där det är mestadels gräsmatta har jag i sommar oxå börjat anlägga "rosgångar",är ingen stor vän av stora ytor med gräs så hellre rosor jag kan njuta av,funderat att där ska de samsas mest med liljor,fingerborgsblommor m.m inte blandat med så mycket olika sorters perenner som på framsidan.....

I halvmånen av stenar på sydsidan (uppfarten) av gården hade vi först tänkt grillplats men nu helt tänkt om :) R föreslog örtagård efter att ha läst en trädgårdstidning!!! (väldigt ovanligt) men eftersom jag deltar i byns hembygdsförening o vi där har en örtagård så får det räcka,känner inget behov av en renodlad sådan för egen del men odlingslådor med grönsaker o kanske lite jordgubbar enades vi om :)
Det gör oxå att vi inte behöver ta bort allt gruset utan bara en bråkdel=mindre jobb ;)

Här kommer en bildkavalkad från förmiddagens fotorunda!






                                        Det börjar bli dags att stödja riddarsporrarna......

                                       
                                         Duchesse de Montebello med princess spirea




                                                                   
                                                                          Sointu





Hej då för denna gång!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar