Sagas trädgård

Sagas trädgård

måndag 15 april 2013

Trädgårdsmässan i Älvsjö

Hemma igen efter några dagar på vift,startade i torsdags med att köra ner till Åbo och ta oss över havet med nya fina Viking Grace,sov i en lyxig seaside double hytt med dubbelsäng och tv :)

På fredagsmorgonen blev det en snabb frukost ombord och sen bilade vi mot Älvsjö o mässan,den öppnade inte förrän 9,men det gjorde inget för vi hamnade på en ofrivillig sightseeing i Stockholm eftersom vi missade avfarten till Älvsjö inne i Årstatunneln och GPS tanten fick tokingafnatt när vi kom ut......vi började förlita oss på skyltar istället o då gick det finfint ända fram,blev lite väntetid iallafall så vi vandrade till Rica talk hotellet som ligger bredvid på moronkaffe.

De första 2 timmarna var lugna med lite folk men sen blev det tjockt med folk överallt,efter 6timmar tyckte vi att det räckte så då blev det avfärd in mot Slussen och hotell Anno 1647,fjärde gången vi bor där.....gammalt o slitet men mysigt och härlig personal :)

Ruggigt,kallt men uppehåll var det när vi vandrade genom Södermalm till Kenneth på Söders kolonistuga nedanför Södersjukhuset,där träffade vi många bekanta från AoT´s forum
 
 
Efter ca en timme där var det dags för avfärd mot forummiddagen på Restaurang Faros,ca 1km bort,vi tänkte åka buss men se nehej det gick inte! Busschauffören gillade inte svenska kronor och biljett gick inte att få tag på,vi skulle bara 3 hållplatser men han var ovillig att ta oss ombord så vi traskade iväg och det gick riktigt bra det oxå :))
 
 
Bilder från mässan och middagen!
 

                                                   
                                                   Pelargoner i mängd o massor
 
 
Ochså ett sätt att pynta ett träd....med små vaser
 

Hannu Sarenström håller föredrag runtikring sin nya bok,hade tänkt gå fram o hälsa efteråt men han försvann bland allt kvinnfolk :)
 
 

Forumisten Helena V Borg (Hellan) pratade om rosor,här skulle man markera om man odlade provrosor

                                       
                                                I vimlet när vi anländer till rastaurangen.... 
Tog en del bilder men kvavileten är inte den bästa, god mat fick vi o jätteroligt att träffa folk man
diskuterar med på forumet under årens lopp.Tusen tack för en trevlig kväll!

Lördagen tillbringades hos R´s bror och familj i Knivsta och sen styrde vi kosan hemåt med Viking Amorella,5 timmars körning norrut med diverse mellanlandningar så var vi hemma igen.

Och dessa dagar har vi faktiskt bott 1 år i vårt nya hus,och vi stortrivs!

Bilderna är klickbara som vanligt!! Ha de gott// Saga3 kommentarer:

 1. Vad kul! Hoppade över mässan i år, men kul att få se bilder. Hittade du ngt kul att köpa då?

  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Jo en del fuchsior och några perenner fick följa med,haha tänkte just när jag publicerade inlägget att jag skrev inte ett ord om vad jag hittade :) men kan visa bilder på det i nästa inlägg!

  SvaraRadera
 3. Hejsan Saga!Skulle ha varit roligt att vara med på AoT träffen både vid Kenneths o middagen men kanske nästa gång ! hälsn Carita Sch.

  SvaraRadera