Sagas trädgård

Sagas trädgård

onsdag 7 september 2016

Nyopererad

Är nu inne på sjätte (6) dagen som rullstolsburen,och detta är nog något som är hälsosamt för alla att prova på,även om jag är medveten om att det är övergående för mej efter en planerad operation så är det en upplevelse som heter duga.....

Dethär blir alltså inget trädgårdsinlägg utan det som är  vardagen för mej nu,den 1 september blev det min tur att få mina besvärliga fötter fixade,har haft problem så länge jag kan minnas och högra foten blev Hallux valgus opererad redan-06,det blev iof ok några år tills hammartån på samma fot började ställa till problem för ca 5 år sedan,med värk och nästan omöjligt att hitta passande skor.

Sökte alltså hjälp i första hand för högra foten men efter konsultation med ortoped i Jakobstad och Vasa och nytagna röntgenbilder av båda fötterna så tyckte överläkare Garcia vid VCS att vänstra var så illa däran så han rekommenderade att båda opereras samtidigt

Tyckte förstås detta lät jobbigt men varför inte......visste det krävs en hel del smärtstillande veckorna efter så då tar vi två flugor i en smäll tänkte jag!Pratade med bekant som genomgått samma och hon sa rullstol är ett måste första tiden,vi lånade hem +kryckor och det är jag så tacksam för nu,förenklar vardagen enormt när jag kan rulla mej fram

Jag har alltså lov att gå (och rekommenderas) i mån av möjlighet med specialskorna och det gör jag lite varje dag men intag av mediciner gör mej trött och lite yr så ännu känner jag mej inte helt ok på benen.

Lite ommöblering krävdes för att jag ska kunna använda mina hjälpmedel maximalt men det underlättar ochså städandet som faller på maken :))

I måndags tog jag mej ut på egen hand,och satt i solen en god stund,härlig känsla!!Det blir förståeligt nog en låång rehabilitering,specialskorna på nu till läkarbesöket 2.11....spännande dag!! och sen börjar gåträning på allvar! det ser jag framemot!! Har som mål att kunna gå helt normalt till jul,om det blir före är det en bonus och tar det längre får jag ta det då :)

Och till sist ska ni få en bild från Öppna trädgårdsdagen den 7.8 -16 fotot är taget av L-O Barkar.Ha en fin höst alla! och flera uppdateringar kommer,har all tid i världen nu :)

Ha de gott!!


2 kommentarer:

  1. Lycka till med att bli frisk och kry efter din operation.Tur det finns bra hjälpmedel som kryckor och rullstol.
    Väntar på två olika operationer av min vänstra hand.Hoppas det blir snart.
    Kram/gunsan.

    SvaraRadera
  2. Tack Gunborg och lycka till med operationerna av din hand! Kram/Saga

    SvaraRadera