Sagas trädgård

Sagas trädgård

söndag 2 maj 2010

Vår i luften!


Nu märker man på allvar att våren är kommen oxå hos oss,det spirar överallt när nu ÄNTLIGEN det mesta snön är borta,och så roligt det är att upptäcka vårblomsbörjan som sticker upp som man glömt att man hade planterat!

Till min fasa gjorde jag en negativ upptäckt denna vecka..honungsrosen hade nog tagit ordentligt stryk av vintern,vissa grenar är alldeles gråa eller svarta,de klippte jag ner idag,resten får vänta,så som på bilden blir det inte i sommar,snyft..hamnar nog att klippa mycket mer men sparar det tills jag ser bätttre hur det är ställt.
Vi gjorde en tur till Blomqvist´s plantskola idag,stort utbud som sig bör om våren var det där,hem kom 2st Louise Bugnet och en Midsommarbrud. Hade redan ifjol planerat att skaffa LB men det var så dåliga början på de som var till salu då så det lämnade..tills nu!
Jaaa,oxå har jag ju flyttat azalean från framsidan idag,den trängdes under/bredvid några tuijor,så ni fick den flytta med ny mumsig rhodojord till baksidan av huset,hoppas den trivs!!
3 kommentarer:

 1. Vad roligt att våren kommer till Er med nu.....men den är lite sen även här......
  Tack för fina rader.....
  Håkan

  SvaraRadera
 2. Det har nog varit tufft för rosorna i vinter, många har blivit svarta! Jag har varit tvungen att klippa ner de flesta klätterrosor!
  Kul att snön är borta och våren på gång hos er också!
  Ha det bra!
  //Margot

  SvaraRadera
 3. Synd på din fina ros! Jag har en klätterros, men den ser helt svart ut, tyvärr. Jag avvaktar att klippa ner.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera